Tutustu taiteilijaan

Olen opiskellut kuvataidemaalariksi yhdessä Italian arvostetuimmassa taideakatemiassa, Torinon Accademia Albertinassa. Valmistuin sieltä muotokuvamaalaukseen erikoistuneeksi kuvataiteilijaksi vuonna 2002.

Italiassa asuin toistakymmentä vuotta pienessä alppikylässä. Elämäntilanteen muutokset toivat minut takaisin Suomeen ja kolmen ihanan sielun yksinhuoltajuus sekä jooga kuljettivat minut lopulta mala-korujen parantavaan maailmaan. Mala-korujen avulla opin meditoimaan ja löysin polkuni myönteiseen muutokseen elämässäni. Ihastuin niiden voimaan ja merkityksellisyyteen ja haluan jakaa sen muille.

AnnakaTaika mala-koru on voimaannuttava, keskittymisen, rauhoittumisen ja positiivisen muutoksen apuväline. Mala-koru tuo kauneutta, iloa, merkityksellisyyttä ja voimaa meditointi- ja joogaharjoituksiin.

Jokainen AnnakaTaika meditaatiokoru ja maalaus on uniikki ja ainutlaatuinen. Niin mala-koruissani kuin tilaustyönä tehdyissä muotokuvamaalauksissani yhdistyvät rakkauteni joogaan, luontoon ja taiteelliseen luomiseen. Maalaukseni ja meditaatiokoruni pysäyttävät ajan ja taikovat tilaa kauneudelle ja ilolle kiireen ja paljouden keskellä. Toinen kotini, Italian Alpit, kiedottuna Suomen monimuotoiseen luontoon ovat minulle loputon inspiraation lähde. Luonto ja sen välittämä luottamus elämään muistuttavat minua yhä uudelleen siitä millä asenteella elää ja että kaikella on tarkoitus.

Maalaus on aina ollut intohimoni. Muotokuvamaalauksillani haluan luoda ajattoman teoksen, joka on merkityksellinen ja uniikki teos valokuvien paljouden keskellä. Muotokuva on enemmän kuin valokuva: valokuva pysäyttää hetken, mutta maalaus on ikään kuin ajaton. Se kertoo ainutlaatuisen tarinansa muotokuvan kohteesta. Siinä kuvattu henkilö on iätön ja elää rinnakkain ajassa. Kun katson seinälläni roikkuvia lasteni muotokuvia, huomaan että ne kasvavat lasteni kanssa. Vaikka ne on maalattu monta vuotta sitten, olisin voinut maalata ne eilen.

Tervetuloa mala-korujen ja muotokuvien kiehtovaan maailmaan,

Annakatja